6.
Bodegraven - Woerden
van west naar oost
12,8 km

    
Wandelaars die bij station Bodegraven starten; Loop vanaf het perron naar de Stationsweg sla rechts af en volg het trottoir.
19.1 Volg de Stationsweg langs het NS-station. Je komt langs een bushalte. 50 meter voorbij deze bushalte is aan je linkerhand een zebra, steek deze over. Sla aan de overzijde rechtsaf en blijf de stationsweg volgen, deze gaat over in Spoorlaan.
19.2 Sla na circa 50 meter linksaf de Nieuwstraat in. Dit is een rustig straatje met aan beide zijden een heel smal trottoir waar je nauwelijks kan lopen. Blijf op de rijbaan lopen.
19.3 Na 300 meter (3 minuten) kruis je de Wilhelminastraat, rechtdoor oversteken. De Nieuwstraat heet nu Korte Nieuwstraat. Aan de rechterzijde is een trottoir.
19.4 Aan het eind, na 50 meter sla je rechtsaf, je loopt hier langs de Rijnkade. Aan je linkerhand is water aan je rechterhand staan afwisselend huizen, heggen en grasperken. Je loopt hier op een rustige weg.
19.5 Na circa 400 meter (3 minuten) gaat de weg over in een fietspad en heb je aan je rechterhand voornamelijk gras en heggen.
19.6 Na 500 meter (4 minuten) kruis je de Boekhoutselaan bij wegwijzer Y-69140. De Boekhoutselaan is een weg met aan beide zijden een vrij liggend fietspad. Het fietspad en de rijbaan zijn voorzien van verhoogde middengeleiders zodat je redelijk veilig kunt oversteken. Steek over en loop rechtdoor.
20.1 Je loopt 3,5 kilometer (29 minuten) langs de Oude Rijn over het oude jaagpad. Er staan diverse picknickbanken langs het pad.
21.1 Bij einde fietspad door de fietssluis rechtdoor langs het water.
21.2 Na 200 meter (2 minuten) sla je bij het speeltuintje rechtsaf door een tweede fietssluis. Je komt uit op een rijbaan. Sla linksaf loop aan de linkerzijde van de rijbaan. Je bent nu in het plaatsje Nieuwerbrug.  De straat waar je loopt heet Weijpoort. Je loopt op de rijbaan en auto's kunnen hier vrij snel rijden.
21.3 Na 250 meter (2 minuten) kan je aan de linkerzijde van de rijbaan op een trottoir lopen. De Weijpoort gaat over in de Graaf Florisweg.
21.4 Na 250 meter (2 minuten) steek je de Burgemeestersstraat over.
21.5 Na 60 meter sla je linksaf en volg je weer de Hoge Rijndijk. Loop aan de linkerzijde.
21.6 Na 200 meter (2 minuten) kom je vanzelf weer op het jaagpad langs de Oude Rijn.
22.1 Blijf het jaagpad (tevens fietspad) volgen. Na 4 kilometer kom je in de bebouwde kom van Woerden blijf het jaagpad (tevens fietspad) volgen.
22.2 Na circa 500 meter (4 minuten) eindigt het fietspad.
23.1 Steek de Hoge Rijndijk (de straat) over en ga aan de rechterzijde van de rijbaan lopen. Je loopt voor een fabriek langs over de rijbaan dus wees voorzichtig. Na circa 150 meter is er rechts van de weg een trottoir.
23.2 Na 50 meter kom je op een drukke T-splitsing. Steek recht over (dit is de Molenvlietbaan).  De oversteek bestaat uit een rijbaan, een soort middengeleider, een rijbaan, fietspad en uiteindelijk kom je weer op een trottoir. Sla op het trottoir linksaf (dit is weer de Rijndijk).
23.3 Na 60 meter steek je de Lindenlaan over. Blijf het trottoir langs de Rijndijk volgen.
23.4 Na 250 meter (2 minuten) kom je op een druk kruispunt met verkeerslichten. Steek recht over (over de Boerendijk). De oversteek bestaat uit een fietspad, 2e rijbanen en nog een fietspad. Ga op het trottoir linksaf en sla na circa 15 m rechtsaf. Je loopt nu op een brug.
23.5 Sla na de brug meteen linksaf (Kromwijkerkade). Het eerste deel van de Kromwijkerkade heeft aan de rechterzijde een trottoir. Na circa 80 meter houdt het trottoir op en moet je op de rijbaan lopen. Dit is een hele rustige straat. Na circa 30 meter is er een bocht naar rechts en loop weer langs de Rijnkade.
23.6 Volg Rijnkade circa 500 meter (4 minuten) tot het einde bij een brug.
24.1 Sla linksaf ga over de brug.
24.2 Sla direct na de brug rechtsaf en volg het trottoir (de Westdam). Aan je linkerkant is nu de rijbaan en aan je rechterhand is de Singel (water).
24.3 Na circa 150 meter (1 minuut) is er aan je linkerhand een zebra over de Leidsestraatweg. Steek deze over.
24.4 Loop iets naar rechts en sla de eerstvolgende straat aan je linkerhand in (de Oostsingel). Je loopt op een trottoir en aan je rechterhand is de rijbaan. Blijf het trottoir langs de Oostsingel volgen.
24.5 Na circa 100 meter (1 minuut) is er een brug die je over moet. Dit is nog steeds de Oostsingel (de doorgaande weg voor automobilisten gaat voor de brug naar rechts). Aan de linkerkant van de weg is een smal trottoir. Op de Oostsingel rijden regelmatig auto's. Het trottoir is de veiligste route.
24.6 Na 200 meter (2 minuten) is er een kruising met een vrij drukke straat. Steek de kruising recht over. Steek meteen na de kruising naar rechts over. Je loopt nog steeds op het trottoir langs de Oostsingel. Aan je linkerhand is een plantsoen en rechts is de weg en het water.
24.7 Na 50 meter heb je aan je linkerhand weer een rustige straat die je over moet steken. Blijf rechtdoorlopen over het trottoir.
24.8 Na 100 meter (1 minuut) loop je voorbij een splitsing. Voor de veiligheid steek je na de kruising over en volg je het trottoir aan de rechterzijde van de Oostsingel.
24.9 Na 170 meter (2 minuten) eindigt de Oostsingel en kom je op een splitsing. Sla links af, je steekt de straat over. Pas op het kan druk zijn. Je blijft links op het trottoir lopen. Je bent nu op de Oostdam. Aan je rechterhand is de rijbaan.
24.10 Na 20 meter is aan je linkerhand een hekwerk op een laag muurtje.
24.11 Na 50 meter stopt het hek en sla je linksaf een wandelpad in (het Rijnoordpad). Dit is een wandelpad door het Brediuspark.
24.12 Na 250 meter (2 minuten) kom je op een kruising en sla je rechtsaf.
24.13 Volg het pad en sla niet af. Na 350 meter (3 minuten) kruis je een verkeersweg (de Oudelandseweg). Deze kruising is voorzien van verkeerslichten. De oversteek bestaat uit een fietspad, 2 rijbanen en dan kom je op het trottoir.
24.14 Aan de overzijde loop je rechtdoor. Na 20 meter buigt het pad naar links en na 20 meter buigt het pad weer naar rechts. Je loopt nu over een brug.