14.
Huis ter Heide - Den Treek
van west naar oost
9,5 km

54.1 Na de oversteek op het trottoir linksaf en gelijk rechtsaf (Prins Alexanderweg). Je loopt op een smal trottoir.
54.2 Na 100 meter (1 minuut) rechtsaf (Korte Bergweg). Volg het trottoir aan de linkerzijde (dit loopt door).
54.3 Na 120 meter (1 minuut) is er een kruising en sla je linksaf. Je loopt nog steeds op de Korte Bergweg. Aan beide zijde van de straat is een trottoir. Aan beide kanten staan bomen die de doorgang blokkeren. Volg het rechter trottoir (daar heb je de minste problemen).
54.4 Aan het einde kom je op een kruising met de Huis ter Heideweg. Steek deze over (drukke straat) en sla aan de overzijde gelijk rechtsaf. Je loopt hier op een trottoir.
54.5 De weg heeft een bocht naar links en je loopt op het viaduct over de A28.
55.1 Vanaf viaduct kruis je een paar inritten naar grote winkelketens. Aan het eind voor de T-splitsing linksaf, Dijnselburgerlaan. Je loopt nog steeds op een trottoir.
55.2 Aan het eind bij verkeerslichten (met rateltikkers) de straat (Boulevard) oversteken en aan de overzijde op het trottoir links afslaan.
55.3 Het trottoir buigt naar rechts. Na 50 meter stopt het trottoir en loop je op het fietspad (Oude Woudenberger Zandweg).
55.4 Na 500 meter (4 minuten) buigt de weg naar rechts.
55.5 Na 200 meter (2 minuten) kom je op een kruising (Verlengde Slotlaan). Hier sla je linksaf en steek je over een drukke weg richting Soesterberg. Je loopt nu op een geasfalteerde (30 kilometer) weg.
56.1 Na 500 meter (4 minuten) kom je bij twee grote stenen vogels (aan de linkerkant van de weg) en sla je rechtsaf richting Woudenberg, Boshijgerslaantje.
56.2 Je loopt nu 4,5 kilometer (38 minuten) door het bos over een fietspad.
56.3 Bij Y-20082, picknickbank en wielrijdersmonument rechtdoor.
56.4 Bij het Witte Huis (aan je rechterhand) rechtdoor.
57.1 Aan het eind van het fietspad kom je bij de provinciale weg N224. Dit is een bijzonder drukke weg die je moet oversteken.
57.2 Direct na de oversteek linksaf op het fietspad.
57.3 Je bent op een kruising en steekt nog een weg over (De Traayweg). Blijf het fietspad volgen.
58.1 Na 500 meter (4 minuten) loop je langs restaurant/speeltuin De Pyramide (aan de overzijde van de provinciale weg).
58.2 Na 1,5 kilometer (13 minuten) kom je bij een kruispunt met verkeerslichten (voor fietsers). Steek recht over en sla na de oversteek gelijk linksaf en steek nog een keer over (bij de verkeerslichten voor fietsers).
58.3 Je nu op een fietspad langs de N227.
58.4 Na 1 kilometer (8 minuten) bij restaurant Bergzicht sla je rechtsaf richting Den Treek / Leusden.
58.5 Je loopt op een asfaltweg (de Trekerweg). Dit is een rijbaan naar een parkeerterrein voor bezoekers van het natuurterrein. De rijbaan gaat over in een fietspad

Giften en donaties

Kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop