slideshow11

2 mei 2014
dwingelderveldprijs2014aOp donderdag 1 mei is op voordracht van onze vrijwillige ambassadeurs de ‘Goed voor elkaar prijs’ uitgereikt aan twee wandelroutes in het Nationaal Park Dwingelderveld. Het gaat om een bestaand wandelpad bij Spier en een nieuw pad dat in juni wordt opgeleverd aan de weg Achter ’t Zaand te Dwingeloo. 

 

Wandelpad (Spier)
Job Haug, lid van de projectgroep, heeft eind december de wandeling nagelopen en was verrast over de hoge kwaliteit van dit pad. Dit Familiepad is in 1991 door Staatsbosbeheer aangelegd en biedt iedereen, ook mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, de mogelijkheid om het Dwingelderveld te beleven. Langs de route staan picknicktafels en bankjes om onderweg even te kunnen uitrusten of te genieten. dwingelderveldprijs2014
Het Familiepad is 2,3 km en loopt door gevarieerd bos en langs het Blankeveen waar men een prachtig uitzicht heeft over dit gebied. Start is op de parkeerplaats bij het Oriëntatiecentrum van Staatsbosbeheer (Boslounge) bij de afslag Spier/A28.
In het Oriëntatiecentrum is een horeca gevestigd waar u iets kunt drinken of eten. Ook bevindt zich hier een rolstoeltoegankelijk toilet.

dwingelderveldprijs2014d

Nieuw pad (Achter ’t zaand)
Op 1 juni is dit pad gereed. Op dit moment ontbreekt er nog ca 50 m verharding. Ook al is dit pad nog niet gereed, toch hebben wij ook aan dit pad de prijs toegekend. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en het Nationaal Park Dwingelderveld en de Provincie Drenthe hebben tezamen deze unieke wandelpad gerealiseerd. De route brengt de bezoeker door het bos naar het voormalig landbouwgebied Noordenveld, wat nu omgevormd wordt tot een nat heideveld, over terrein van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Je passeert Schaapskooi Achter ’t Zaand. In de route liggen twee vlonders over stukken die in bepaalde delen van het jaar nat kunnen zijn. De start is op de parkeerplaats aan de weg Achter ’t Zaand te Dwingeloo. De route is 2,4 km en kan worden ingekort tot 1,4 km.

dwingelderveldprijs2014c

Website
brochuretoegankelijkewandelpaden51 ambassadeurs hebben inmiddels samen 140 toegankelijke wandelpaden ingevoerd. Op de website www.wandelenmeteenbeperking.nl vindt u een uitgebreide beschrijving soms met foto’s en plattegronden. Ook is er een overzicht beschikbaar dat u gratis kunt downloaden en mee kunt nemen op vakantie. Het overzicht wordt op de Supportbeurs (die van 7 tot en met 10 mei in Utrecht plaatsvindt) gratis uitgedeeld bij de stand van de Dwarslaesie Organisatie Nederland.

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds