slideshow11

8 januari 2014
SUP-VAKGIDS-2014In december verscheen de nieuwe editie van de Support Vakantiegids, een gids vol vakantiemogelijkheden voor mensen met een lichamelijke beperking. Voor de uitgave van 2014 koos de redactie voor het thema eilandvakanties. Rollend naar Bali, Cyprus, Malta of - dichter bij huis - naar Ameland of Texel? Het kan allemaal, al is er voor de ene bestemming wat meer doorzettingsvermogen nodig dan voor de andere.

Het helpt in elk geval om goed voorbereid op reis te gaan. De Support Vakantiegids geeft daarom naast verleidelijke reisverhalen veel praktische informatie. Bijvoorbeeld over waar je op moet letten als je met een rolstoel in het vliegtuig wilt. Hoe het zit met medisch zuurstof onderweg en wat je moet doen als je een hulphond mee wilt nemen.

Niet iedereen weet dat het recht op zorg of assistentie ook op vakantie geldt. Wie thuis gebruikmaakt van assistentie of zorg bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen, kan met een geldig indicatiebesluit van het CIZ dezelfde AWBZ-zorg voor maximaal dertien weken per kalenderjaar inkopen, waar dan ook. De Vakantiegids legt uit hoe je dit regelt.

De Support Vakantiegids is een jaarlijks verschijnende speciale editie van Support Magazine: tijdschrift over leven, wonen en werken met een lichamelijke beperking. Abonnees van het magazine ontvangen de gids gratis bij hun abonnement. De gids is los verkrijgbaar voor € 4,95 via www.supportmagazine.nl.

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds