slideshow11

Aangepast tuinieren25 oktober 2013
De Stichting van Swietentuin Frederiksoord heeft een handboek uitgebracht voor mensen met een fysieke beperking die willen tuinieren. Voor mensen die slecht ter been zijn, gebruik maken van een rolstoel/scootmobiel of een visuele beperking hebben geeft het boek tal van tips voor de inrichting van de tuin, het gereedschap en het plantmateriaal. Doel: tuinen en tuinieren zonder drempels.

Het boek is een geactualiseerde en verbeterde uitgave van een lesboek uit de jaren tachtig.
Het handboek stoelt mede op de ervaringen die zijn opgedaan met de Stichting van Swietentuin in Frederiksoord. Ingegaan wordt op de ontsluiting van de tuin, aangepaste borders, vijvers, werkplekken, picknickbanken, beperking van het onderhoud, plantmuren, leibeplanting, te gebruiken bouwmaterialen e.d. Tevens bevat het boek lijsten van planten die onder verschillende omstandigheden te gebruiken zijn.

Niet alleen voor particulieren met een beperking en hun begeleiders, maar ook voor instellingen, zoals verzorgingstehuizen, kan het boek goed van pas komen.

Het werkboek is te bestellen via telefoonnummmer 06 52332844 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Het boek kost €15 exclusief verzendkosten. Dit bedrag kan worden overgemaakt op bankrekening NL28RABO0365860271 t.n.v. Stichting van Swietentuin te Frederiksoord. Website:  www.vanswietentuin.nl

Giften en donaties

Kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds