slideshow11

Aangepast tuinieren25 oktober 2013
De Stichting van Swietentuin Frederiksoord heeft een handboek uitgebracht voor mensen met een fysieke beperking die willen tuinieren. Voor mensen die slecht ter been zijn, gebruik maken van een rolstoel/scootmobiel of een visuele beperking hebben geeft het boek tal van tips voor de inrichting van de tuin, het gereedschap en het plantmateriaal. Doel: tuinen en tuinieren zonder drempels.

Het boek is een geactualiseerde en verbeterde uitgave van een lesboek uit de jaren tachtig.
Het handboek stoelt mede op de ervaringen die zijn opgedaan met de Stichting van Swietentuin in Frederiksoord. Ingegaan wordt op de ontsluiting van de tuin, aangepaste borders, vijvers, werkplekken, picknickbanken, beperking van het onderhoud, plantmuren, leibeplanting, te gebruiken bouwmaterialen e.d. Tevens bevat het boek lijsten van planten die onder verschillende omstandigheden te gebruiken zijn.

Niet alleen voor particulieren met een beperking en hun begeleiders, maar ook voor instellingen, zoals verzorgingstehuizen, kan het boek goed van pas komen.

Het werkboek is te bestellen via telefoonnummmer 06 52332844 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Het boek kost €15 exclusief verzendkosten. Dit bedrag kan worden overgemaakt op bankrekening NL28RABO0365860271 t.n.v. Stichting van Swietentuin te Frederiksoord. Website:  www.vanswietentuin.nl

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds