slideshow11

natuurmonumentenlogo

Heel wat mensen houden van reizen en ontdekken, maar hebben de mogelijkheden niet om dat te doen zoals ze dat zouden willen, bijvoorbeeld wegens ziekte. Paul S'Jegers uit België heeft een aantal tips om 'virtueel' op vakantie te gaan.
 
Virtueel openluchtmuseum met 200 jaar oude huizen (of ouder) in Frankrijk, Italië en Engeland
In Frankrijk, Italië en Engeland staan tientallen prachtige oude eigendommen te koop op websites zoals Belles Demeures, Gate Away en Zoopla. Meestal zitten ze daar goed verborgen tussen massa's andere woningen: enig geduldig speurwerk is dus nodig om ze te vinden.

Natuurlijk kun je zelf op zoek gaan. Of neem een kijkje op https://twitter.com/over200yearsold, waar ik mijn 'vondsten' de wereld instuur. De selectie daarvan gebeurt volledig onafhankelijk: ik word niet betaald door eigenaars of vastgoedfirma's om de eigendommen te vermelden.
 
FPV Cinematic: poort naar heel wat mooie landschappen 
Door ernstige fysische problemen is reizen, ontspannen of werken zoals ik het graag deed niet meer mogelijk. Het vinden van de FPV-dronevideo's zorgde voor een onverwacht lichtpuntje. De kans lijkt me groot dat heel wat andere mensen deze video's graag leren kennen: als aangenaam tussendoortje of zelfs als nieuwe hobby. Maar hoe kun je deze video's vinden?  Als je in Youtube in het zoekvenster 'FPV cinematic' intikt, krijg je enkele van de meest bekeken video's te zien. Dat is tof als kennismaking, maar als je bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks nieuwe video's wil ontdekken, is er iets meer nodig dan dat. Klik daarom op 'Filters' en in de kolom 'Uploaddatum' op de gewenste periode. Ik klik meestal nog een keer op 'Filters' en kies in de kolom 'Sorteren' voor 'Uploaddatum'.

Giften en donaties

Het kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds