slideshow11

Scoot & Go5 november 2021

Op donderdag 4 november opende Rick Brink, voormalig Minister van Gehandicaptenzaken, de meervalide belevenisroute ‘SCOOT & GO’ over het Leersumse Veld. Deze tocht van 10 kilometer, waarbij de scootmobiel over onverharde bos- en heidepaden rijdt in een prachtig natuurgebied, is in Nederland uniek in zijn soort. De scootmobiel kan kosteloos worden geleend bij de receptie van Molecaten Park Landgoed Ginkelduin in Leersum. Hierdoor wordt het beleven van het mooie en afwisselende landschap van de Utrechtse Heuvelrug ook mogelijk voor mensen die tijdelijk of permanent slecht ter been zijn. Anderen kunnen gezellig met hen meelopen; de scootmobiel rijdt in een wandeltempo. ‘SCOOT & GO’ dus, een laagdrempelige manier van recreatie voor iedereen. Informatie over de route is te vinden op www.scoot-en-go.nl

De scootmobielroute is een initiatief van de werkgroep Toegankelijkheid Leersumse Veld van de Stichting Dorpsnetwerk Leersum. ‘SCOOT & GO’ werd in de afgelopen twee jaar ontwikkeld door Leersumer Bob Hartog, samen met andere enthousiaste vrijwilligers waaronder een aantal gehandicapten. Met elkaar probeerden zij verschillende merken en typen scootmobielen uit gedurende vele testritten. "Al was onze insteek heel serieus, we hebben onderweg de grootste lol gehad. Zeker in het begin toen we de meest begaanbare route nog moesten ontdekken. Hoe vaak we niet vast kwamen te zitten, dat weet ik niet meer. Het was een hele uitdaging - maar een leuke! En de enthousiaste reacties van deelnemers in de pilotfase zijn een geweldige stimulans om de route nu voor gebruik aan te bieden!" aldus Bob Hartog.

Aan de hand van een meegeleverde routebeschrijving, voorzien van wetenswaardigheden over het natuurgebied, voert het traject door bos en heide en over smalle paadjes en de open velden bij de Leersumse Vennen. De 10 kilometer kunnen worden ingekort tot circa 6 of 3 kilometer. Op vakantiepark Ginkelduin kan bij de start en het einde van de route gebruik worden gemaakt van de horeca. Ook is hier een aangepast toilet aanwezig. De uiteindelijke keuze van de scootmobiel viel op de stabiele en comfortabele Quingo Vitess. Deze scootmobiel is uitgerust met ruime opbergmogelijkheden, een achteruitkijkcamera en handgreepverwarming. Met hulp van de werkgroep Landschapsbeheer van de Vereniging voor Dorp & Natuur Amerongen-Leersum en Wiegersma Boomverzorging is de hele route begaanbaar gemaakt voor een scootmobiel.

Voor meer informatie en reservering van de scootmobiel kan contact worden opgenomen met de receptie van Molecaten Park Landgoed Ginkelduin via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0343-489999. 

 

 scootengoleersum01 

 scootengoleersum02 

 scootengoleersum03 

Giften en donaties

Kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds