slideshow11

6 mei 2021
Leersumse VeldOp 25 mei 2021 start een pilot van zeven weken in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met een nieuwe scootmobielroute. Aan de hand van een routebeschrijving kun je in een robuuste Quingo scootmobiel, Landgoed Ginkelduin en het Leersumse Veld van haar mooiste kant beleven. De scootmobiel is uitgerust met een 5-wielconstructie voor extra stabiliteit en veiligheid, en de snelheid is afgesteld op wandeltempo.

De route is een initiatief van de werkgroep Toegankelijkheid van de Stichting Dorpsnetwerk Leersum en is tot stand gekomen in samenwerking met Molecaten Park Landgoed Ginkelduin, Staatsbosbeheer en Vakcollege Maarsbergen. Met hulp van de werkgroep Landschapsbeheer van Dorp & Natuur Amerongen-Leersum en Wiegersma Boomverzorging is de route begaanbaar gemaakt voor de scootmobiel. Als de pilot succesvol blijkt wordt deze route definitief aangeboden.

Wandelroutes zijn niet altijd begaanbaar voor mensen met een scootmobiel. Of ze zijn net iets te lang om met een volle accu af te leggen. Projectleider Bob Hartog: “Met grote zorg en op basis van eigen ervaringen is deze route samengesteld. Er is rekening gehouden met de lengte, de begaanbaarheid van de weg en de mogelijkheid om met de scootmobiel ergens te pauzeren”. De route is 9 kilometer lang, maar ook in te korten tot circa 3 of 6 km.

Testperiode (25 mei - 12 juli)
Bij het startpunt op Landgoed Ginkelduin kun je tijdens de pilot kosteloos een Quingo scootmobiel lenen. De scootmobielen worden ter beschikking gesteld door het 5de Wiel B.V. in Eindhoven. Voor de uitleen wordt een uitleenovereenkomst getekend en een borg gevraagd. Je krijgt bij de start een instructie voor het gebruik van de scootmobiel en een routebeschrijving. Halverwege de route kan je in het weekend bij informatiecentrum De Veldschuur van Staatsbosbeheer een kopje koffie of thee verkrijgen. Hier is ook een aangepast toilet aanwezig. Voor openingstijden zie www.staatsbosbeheer.nl. Verder zijn er op de route geen sanitaire voorzieningen. Na afloop vul je een evaluatieformulier in met je bevindingen.
Als de proefperiode succesvol verloopt, is voor deze route een Quingo scootmobiel permanent beschikbaar. Deze is door Wies van Birgelen uit Haarlem gedoneerd aan de werkgroep Toegankelijkheid van het Dorpsnetwerk Leersum en zal ook worden ingezet voor de ontwikkeling van andere scootmobielroutes in de mooie natuurgebieden in de gemeente Utrechtse Heuvelrug rond Leersum.

Informatie en reserveren
Voor meer informatie en reserveren van de scootmobiel kun je contact opnemen met de receptie van Landgoed Ginkelduin via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0343-489999 Vragen over het informatiecentrum De Veldschuur of het Leersumse Veld mag je stellen aan de boswachter via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor overige routes voor mindervaliden vind je alle informatie op www.np-utrechtseheuvelrug.nl

Giften en donaties

Kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds