slideshow11

21 april 2021
Openbaar toilet Naar buiten, de natuur in. Voor iedereen is dit gezond maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. De provincie Noord-Brabant heeft de ambitie om de Brabantse natuur toegankelijker te maken voor mensen met een beperking, te beginnen bij de Brabantse Natuurpoorten. Zodat een bezoek aan de natuur voor de meeste mensen mogelijk wordt.Om aan de slag te gaan met het toegankelijker maken van de natuur is het allereerst belangrijk om te weten wat de behoeftes en wensen zijn van mensen met een beperking als het gaat om natuurbezoek. En wat beter kan. Zowel qua voorzieningen als qua informatie over voorzieningen.Hiervoor is door Stichting Brabantse Natuurpoorten en Ongehinderd.nl een enquête opgesteld. De enquête is hier te vinden: https://nl.surveymonkey.com/r/PTRH8N9

Vindt u het ook belangrijk dat de Brabantse natuur toegankelijk is voor mensen met een beperking? Bent u (of kent u) iemand met een fysieke beperking? Doe dan mee met onze enquête. Hiermee krijgen we een beter beeld van de behoeftes en wensen van mensen met een beperking als het gaat om natuurrecreatie. En wat verbeterd kan worden om zo’n bezoek soepeler te laten verlopen. U kunt de enquête tot 1 mei invullen en onder de respondenten verloten we een lunchbon t.w.v. € 50,- te besteden bij een van de Brabantse Natuurpoorten.

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds