slideshow11

18 augustus 2020

ruygeborg kleinHet 160 hectare grote natuurgebied Ruygeborg in de provincie Zuid-Holland, ten oosten van de kern Nieuwkoop en direct grenzend aan de Nieuwkoopse Plassen, wordt een zeer aantrekkelijk natuur- en recreatiegebied. Groen & Handicap heeft dit jaar geadviseerd over het aanleggen van halfverharde wandelpaden en de toegankelijkheid van de vogeluitkijkpunen. Die adviezen zijn in de plannen overgenomen.
 
Vooral de wandelaars en de natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. De Ruygeborg biedt prachtige mogelijkheden voor jong en oud om nieuwe belevenissen te ondervinden. Struinen door het kruiden- en faunarijke grasland behoort tot de mogelijkheden. Vooral de weidevogels zullen hier een plekje weten te vinden in de moerasachtige delen van het gebied.
 
Ook de educatie op het gebied van natuur en cultuurhistorie kan in de Ruygeborg tot haar recht komen. Dit bewustzijn zal er toe kunnen bijdragen dat nog meer mensen zich gaan inzetten voor natuurbehoud en duurzaamheid. Volgend jaar moet dit stukje nieuwe natuurrecreatie zijn gerealiseerd en kan iedereen, dus ook mensen met een lichamelijke beperking, dit gebied intrekken.
 
 

ruygeborg groot

 

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds