slideshow11

markerwadden12 april 2019
Eiland de Marker Wadden is vanaf eind april ook bereikbaar per veerboot. Vanaf 20 april varen speciale boten van Bataviahaven in Lelystad naar het nieuwe eiland.
Het was al mogelijk om zelf met een boot naar het eiland te varen en daar aan te leggen, maar nu kan ook iedereen naar de Marker Wadden. Eerst vaart er wekelijks een boot, maar vanaf de meivakantie wordt er vaker gevaren. Er kunnen maximaal tweehonderd bezoekers per keer mee op de boot. Een kaart voor de veerdienst kost tussen de vijftien en twintig euro en is te boeken via de website van Natuurmonumenten.

Marker Wadden in het Markermeer bestaat uit meerdere eilanden, maar slechts een is toegankelijk voor bezoekers. De rest is natuurgebied. Ook het bezoekerseiland is natuurgebied en is zo ingericht dat er veel vogels te zien zijn, vanuit speciale kijkhutten bijvoorbeeld. Er kan gewandeld worden en er worden rondleidingen gegeven. Een deel van het eiland is toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Er is nog geen horeca op het eiland aanwezig. Er zijn daar wel plannen, maar het eiland is nog in aanbouw. Er mag ook op de stranden gerecreƫerd worden en er zijn plannen voor een kleine camping.

Natuurbeheerder Natuurmonumenten organiseert de boottochten, maar verschillende rederijen werken hier aan mee. De Volendamse rederij de Markenexpress vaart bijvoorbeeld vanaf september van Lelystad naar het eiland. Voorlopig organiseert Natuurmonumenten alleen vaartochten vanuit de haven van Lelystad, maar er volgens de natuurbeheerder is het ook zeker een wens om in de toekomst vanuit Noord-Holland te gaan varen.

Giften en donaties

Het kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds