slideshow11

bunnikoverbunnik25 februari 2019
Het beeldverhalenfestival 'Bunnik over Bunnik' is een initiatief van het Cultuurplatform Bunnik en werd dit jaar voor de 5e keer georganiseerd. Alle mensen uit Bunnik, Odijk en Werkhoven zijn de afgelopen maanden uitgenodigd om op creatieve, kunstzinnige wijze hun leefomgeving in kaart te brengen en dit bracht Imari de Haan op het idee een verhaal te schrijven over haar beleving van Fort bij Vechten. Eind vorig jaar heeft zij namelijk onder begeleiding van IVN-natuurgids Ans Klarenbeek diverse wandelingen bij het fort en Castellum Fectio gemaakt en heeft zij ondanks haar slechtziendheid toch kunnen ‘zien’ hoe mooi het daar is.

Met dit verhaal probeert Imari op speelse wijze binnen de gemeente Bunnik aandacht te krijgen voor de manier waarop zij als slechtziende vrouw een prachtige, historische plek beleeft en soms hulp nodig heeft om de informatie over de bezienswaardigheden tot haar te kunnen nemen. Het verhaal heeft dan ook als titel ‘Beperkt zicht op Fort bij Vechten, maar toch zien en gezien worden’.
Benieuwd naar het verhaal? Lees het hier!.

Tijdens de finale van het festival op 27 januari bleek dat het verhaal zeker gewaardeerd werd en werd Imari door de jury beloond met de 3e prijs in de categorie ‘Verhalen schrijven’. Ook ontving zij heel onverwachts de prijs die werd uitgereikt in het kader van de categorie 'Nieuwe Hollandse Waterlinie'.

Giften en donaties

Kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds