slideshow11

Ter Spegelt20 juli 2018
Bij Natuurpoort TerSpegelt is op vrijdag 13 juli het Toegankelijke Ommetje officieel geopend. Vanuit Natuurpoort TerSpegelt kunnen mensen met een beperking een ommetje maken in het bos. Recreatiepark TerSpegelt schenkt dit ommetje aan de inwoners en gasten in de regio ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het recreatiepark.

Het toegankelijke ommetje is een goed begaanbaar wandelpad dat toegankelijk is voor onder meer mensen met een beperking (in een rolstoel, met rollator e.d.) en mensen die graag een ommetje met een kind in een buggy of kinderwagen willen maken. Het ommetje start bij Natuurpoort TerSpegelt, aan de Postelseweg in Eersel. Het wandelpad heeft een lengte van circa 800 meter en loopt over het bestaande Kabouterpad. De officiƫle opening is verricht door burgemeester Joseph Vos van de Gemeente Eersel samen met Ad Melis van PMB (Platform voor Mensen met een Beperking). Het Toegankelijke Ommetje is in samenwerking met PMB, gemeente Eersel, provincie Noord-Brabant, IVN en Staatsbosbeheer ontwikkeld. Recreatiepark TerSpegelt heeft het pad gefinancierd in het kader van het 50-jarig bestaan van het park.

Opening toegankelijk ommetje Natuurpoort TerSpegelt LR

Giften en donaties

Kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds