slideshow11

Hek20 maart 2018
Hekken in natuurgebieden (u weet wel: die grote zware houten hekwerken om de grazers tegen te houden) zijn voor veel mensen met een beperking vaak een onneembare barrière. Ze zijn vanuit een rolstoel of een scootmobiel lastig te openen, maar ook mensen met een kinderwagen hebben er moeite mee.

Kenniscentrum Groen & Handicap heeft van Natuurmonumenten de opdracht gekregen om een onderzoek te starten naar een oplossing van dit probleem. Dat onderzoek wordt samen gedaan met Arfman Faunatechniek en Hekwerk én met de Leidse Instrumentenmakers School (LIS). Er is inmiddels een programma van eisen opgesteld en in het eerste trimester van het nieuwe schooljaar 2018/2019 gaat de LIS bekijken welke technieken gebruikt kunnen worden om de hekken te verbeteren.

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds