slideshow11

amelte25 mei 2017
Op woensdag 24 mei a.s. werd het voor iedereen toegankelijke en geheel nieuw aangelegde familiepad “Amelte” officieel geopend. Nabij het riviertje de Deurze, aan de noordoostkant van Assen, is een recreatieve toegangspoort gerealiseerd die een bijdrage levert aan de herkenbaarheid van de Drentsche Aa als nationaal landschap en is een duidelijk beginpunt om te recreëren. Het zogeheten familiepad, dat met name zeer goed bereisbaar is voor mensen in een rolstoel of scootmobiel, is ruim twee kilometer lang en gemaakt van vlak beton.

Aan en nabij het pad zijn bankjes en picknickplaatsen gemaakt waar het niet alleen goed toeven is met een mooi uitzicht over het rivierdal maar waar ook panelen zijn aangebracht om iedereen van adequate informatie te zien over het gebied, de geschiedenis en de flora en de fauna. Deze panelen zijn in dezelfde vorm gegoten als die van het Nationaal Park de Drentsche Aa en sluiten heel goed aan bij de informatie over andere routes in het nabijgelegen gebied.
Op de picknicktafels is een grote infografic over de loop en de functie van het water van de Aa en de Deurze geplaatst. Het is de bedoeling dat er nog een vlonderpad naar het Deurzerdiep wordt aangelegd, maar dat komt iets later omdat er eerst nog wat geld bij elkaar moet worden geraapt.
De officiële opening van het pad liep gelijk met de "Day of the parks" van het Nationaal Park de Drentsche Aa. In en rond het park vonden er allerlei festiviteiten plaats en om aandacht te vragen voor het familiepad werd een kleurwedstrijd georganiseerd.

openingameltepad

Van links naar rechts: Ineke (in de scootmobiel), Ruud Wiersma, wethouder van de gemeente Assen, Hendrik Oosterveld, voorzitter van het Nationaal Park de Drentse Aa en Henk Heijerman, wethouder van de gemeente Aa en Hunze. Staand: Cees van Helteren van het Kenniscentrum Groen & Handicap.

 

 

Giften en donaties

Het kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds