slideshow11

beeckesteijn7 december 2016 
Op 5 december is door een aantal leden van de projectgroep 'Natuur voor iedereen' een bezoek gebracht aan Buitenplaats Beeckesteijn bij Velsen.  Park Landgoed Beeckestijn wordt sinds de overname van de gemeente Velsen in ere hersteld.Hoewel het een langjarig project is zijn al tal van fraaie verbeteringen te zien en te beleven.Niet in het minst ook door de enthousiaste wekelijkse inzet van een grote groep vrijwilligers Zo zijn zichtlijnen, centraal plateau,(spiegel-)vijver en nieuwe rustplekken prachtig gerestaureerd.

Een vorige keer werd het restaurant in het koetshuis bezocht. Nu waren de paden, de bewegwijzering en de informatievoorziening aan de beurt.
Boswachter Mike van Leeuwen van Natuurmonumenten en lid van het Gilde van Tuinbazen ontpopte zich bij de visitatie als een gedreven beheerder van dit cultuurhistorische hoogtepunt van tuinkunst uit de afgelopen eeuwen. De paden zijn goed toegankelijk, en vooral voor kinderen zijn er spannende dingen te doen op het landgoed.
Het verslag van deze visitatie met een aantal verbeteradviezen verschijnt begin 2017.

DSCF3252 DSCF3253 DSCF3255

Toegankelijke wandelpaden

overzichtvanwandelpadenWilt u weten welke wandelpaden toegankelijk zijn? Groen & Handicap heeft een speciale website gemaakt met meer dan 150 toegankelijke wandelroutes:
www.wandelenmeteenbeperking.nl

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met ons bestuurslid Ton Kwakkel, tonkwakkel@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds