slideshow11

europesedag29 november 2016
In Europa is één dag geen dag, want de Europese dag van gehandicapten duurt dit jaar van 29 tot en met 30 november.
In de Nederlandse landelijke pers is hiervoor helaas geen aandacht gevonden.
In Brussel wordt deze twee dagen een conferentie gehouden, waarbij vooral het 10-jarig (!) bestaan van het VN verdrag over de rechten van mensen met een beperking wordt gevierd en de vorderingen daarvan worden besproken. De EU-commissie meldt dat een groot aantal deelnemers van regeringen, EU-instellingen en academici aanwezig zullen zijn bij de bijeenkomsten in Brussel.

Ook worden de vijf winnaars van de zevende editie van de EU Access City Award 2017 bekend gemaakt. Dit is een Europese prijs om steden meer toegankelijk te maken voor gehandicapten en ouderen. Alleen steden met meer dan 50.000 inwoners mogen meedoen. Er is een eerste, tweede en een derde prijs en er zijn twee speciale vermeldingen (toegang tot werk en toegankelijke 'smart'steden).

In 2016 was Milaan winnaar, Wiesbaden tweede, Toulouse derde, Vaasa (Finland) werk en Kaposvàr (Hongarije) smart.

Toegankelijke wandelpaden

overzichtvanwandelpadenWilt u weten welke wandelpaden toegankelijk zijn? Groen & Handicap heeft een speciale website gemaakt met meer dan 150 toegankelijke wandelroutes:
www.wandelenmeteenbeperking.nl

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met ons bestuurslid Ton Kwakkel, tonkwakkel@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds