slideshow11

Overijssel.jpg31 maart 2015
Landschap Overijssel wil wandelen en fietsen leuker en interessanter maken via zogenaamde ‘beleefroutes’. Met een aantal nieuw te ontwikkelen apps willen we wandelaars en fietsers inspireren om er vaker op uit te gaan en nog meer te ontdekken in en te genieten van het landschap. Naast wandel- en fietsroutes worden apps voor trailrunning en ruiterpaden ontwikkeld.

Vrijwilligers gezocht!
In de apps komen niet alleen routetips maar ook interessante informatie over natuur & landschap en streekverhalen. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers en omwonenden die willen helpen. Kent u bijzondere streekverhalen of weet u veel van (zeldzame) planten of dieren? Kent u plekken met bijzondere (natuur)historische waarden zoals steile oevers of verdedigingswerken? Bent u een goede (natuur)fotograaf of bent u in het bezit van oud beeldmateriaal van het landschap? En.. wilt u uw foto’s of verhalen graag delen met anderen? Dan komen we graag met u in contact. Ook zoeken we vrijwilligers voor het invoeren van de informatie in het systeem.

Meer informatie & aanmelden
Geïnteresseerd? Aanmelding en meer informatie via www.landschapoverijssel.nl/routeapp  of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Het project is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel (subsidieregeling Vrijetijdseconomie / Routekwaliteit)

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds