slideshow11

Belgische stranden 2 juni 2014
In Belgiƫ bestaat er al een aantal jaren een goede service voor gehandicapte strandliefhebbers. Bij sommige stranden staat een bord waarop aangegeven staat dat het strand toegankelijk is. Dat is onder andere het geval in Nieuwpoort, Westende, Middelkerke, Oostende, Vosseslag, De Haan, Wenduine en Zeebrugge.

 Deze stranden bieden:

  • een toegankelijke route tot aan het strand vanaf de tramhalte
  • toegankelijke toiletten, douche, omkleedruimte
  • mogelijkheid om strandrolstoelen te ontlenen
  • een verhard pad op het strand
  • de kans om met een zogenoemde 'tiralo' en onder begeleiding de zee in te gaan

Daarnaast staan opgeleide assistenten in de maanden juli en augustus klaar om bij te springen waar nodig. Zij helpen bij een transfer van rolstoel naar strandrolstoel, helpen je bij je persoonlijke verzorging, brengen je met de strandrolstoel tot bij het water en begeleiden je vanaf je parkeerplaats of de tramhalte tot op het strand. 

(Bron: KVG, Belgiƫ

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds